Opgelet! Vanaf 31-12-2021 verhuizen wij naar All4Plants.com. Indien je een account bij ons hebt, zal die automatisch mee verhuizen. We hopen je in het nieuwe jaar terug te zien bij All4Plants!

Groei & bloei boosters


Een zomer lang uitbundige bloei


Zomerbloeiers zijn planten die de hele zomer lang uitbundig bloeien, vaak tot diep in de herfst. Het zijn veelal eenjarige planten die van nature één groeiseizoen lang rijkelijk groeien en bloeien. Denk bijvoorbeeld aan de: lobelia, gerbera, delphinium, allium, lathyrus, gloriosa en petunia.

Niet alle planten die wij zomerbloemen noemen zijn eenjarig. Er zitten allerlei soorten bij die eigenlijk meerjarig zijn maar die onze winters niet overleven, waaronder: strobloemen, begonia’s en leeuwenbekjes. Bloeiende planten die wel tegen de winter kunnen en we tot de vaste planten kunnen rekenen, zijn onder andere de hortensia en verbena.

Voor ieder type bloeier is er een passende mix aan voedingsstoffen. Naast rijke meststof, kunnen groei en bloei boosters ook veel doen voor uw planten. Hieronder leest u over 5 toppers op dit gebied.

 

Atami Bloombastic

Bloombastic is een hoogwaardige cocktail van mineralen en stimulatoren die geschikt is voor de bloei en afrijpfase. Bloombastic verhoogt het suikergehalte van uw gewas en daarmee ook de geur. Door een explosie aan suiker- en bloemproductie zorgt dit Atami product voor grote bloemen en zoetgeurende- en smakende vruchten. Bloombastic is te gebruiken op elk substraat (Aarde, Hydro en Cocos) en is geschikt voor alle bewateringssystemen.

 

Plagron Green Sensation

Green Sensation is een krachtige meststof, te gebruiken op alle kweekstijlen, die de beste smaak en hoogste opbrengst garandeert. Deze stimulator is speciaal ontwikkeld voor de laatste vier tot zes weken van de bloeifase. Het combineert 4 werkingen in 1 fles. Green Sensation verbetert namelijk de bloei, bodem, opbrengst en de smaak. Het zorgt voor een uitbundige bloei en vruchtzetting, een harde celstructuur en uitstekende smaak.

 

SuperThrive

Met SuperThrive beschermt u verpotte planten en laat u gestreste planten herleven. SuperThrive is een geconcentreerde mix van vitaminen en hormonen, die direct in de stofwisseling van de planten ingrijpt en de conditie zichtbaar verbetert. Dit resulteert in een sterkere groei en een rijkere bloei.

De niet-toxische vitamine-oplossing stimuleert de natuurlijke bouwstenen die planten voor zichzelf maken onder de beste omstandigheden, en versterkt de groei van binnenuit.

 

Hy-pro Epic Bloom

Epic Bloom is een uitgebalanceerde mix van mineralen en spoorelementen op basis van chelaten, speciaal ontwikkeld voor de bloeifase. De booster stimuleert de aanmaak van cellen, zodat voedingsstoffen sneller naar bloemen en vruchten worden getransporteerd. Het product bevat onder andere fosfaat, ijzer en kalium. Epic Bloom verhoogt de eiwitproductie wat leidt tot een hogere productie van bloemen en versnelt fotosynthese waardoor de productie van suiker in bloemen stijgt.

 

Aptus Topbooster

Topbooster is een combinatie van een bloei- en afbloeistimulator. Het is 100% organisch met actieve stoffen die de vorming van bloemen stimuleren. De actieve stoffen zorgen voor de vorming van grotere vruchten met meer vezels, hars en suikers, wat de kwaliteit van het eindproduct ten goede komt. Topbooster helpt de natuurlijke smaak te verbeteren terwijl ook het uiterlijk van uw product erop vooruit gaat.