NIEUW! ECOstyle producten


ECOstyle: 100% natuurlijk tuinieren


Wellicht heeft u de ecologisch verantwoorde producten van ECOstyle al eens voorbij zien komen in het televisieprogramma ‘Robs Grote Tuinverbouwing’ op SBS6. Het fijne aan deze producten is dat ze allemaal het doel hebben de natuurlijke balans van bodem, plant en dier te herstellen en te behouden. Hierdoor kunt u aanzienlijk langer genieten van een mooie tuin. 

Onkruid en groene aanslag natuurlijk bestrijden

Met een mooie tuin bedoelen we een tuin waarin vrijwel geen onkruid leeft en ziekten & plagen verleden tijd zijn. En dit alles op een volledig natuurlijke wijze; zonder omliggende planten of aanwezige dieren te schaden.

Indien u veel last heeft van onkruid in de tuin wilt u hier hoogstwaarschijnlijk graag vanaf. Het staat onverzorgd en het lijkt net alsof u geen aandacht besteed aan uw tuin, ook al heeft u mogelijk pas nog getuinierd. Hetzelfde geldt voor groene aanslag op het garage pad of terras, het doet afbreuk aan de rest van uw tuin en huis.

Natuurlijk is het mogelijk om gebruik te maken van schoonmaakazijn om de tegels te ontdoen van groene aanslag en/of onkruid. Het probleem verdwijnt als sneeuw voor de zon. Helaas krijgt u daar wel een verzuurde bodem en verzuurd grondwater voor terug. Azijn is bovendien zeer schadelijk voor nuttige insecten en omliggende planten of hagen die u wel graag mooi groen en bloeiend wilt houden. Door een dergelijke aanpak gaat uw tuin dus eerder achteruit dan dat het er mooier uitziet.

De minst schadelijke oplossing is een bestrijdingsmiddel bestaande uit natuurlijke vetzuren. Dit middel doodt onkruid en algen effectief waarna het binnen enkele dagen afbreekt om te voorkomen dat het bodemleven wordt verstoord. De spray of het geconcentreerde bestrijdingsmiddel Ultima Onkruid & Mos van ECOstyle is hier zeer geschikt voor. Ultima bestrijdt zowel onkruid als mos en pakt niet alleen het onkruid bovengronds aan maar ook het wortelstelsel. Binnen 3 uur is de werking al zichtbaar.

Natuurlijke vijanden inzetten tegen insecten

Naast het hardnekkige, steeds terugkerende onkruid zijn er ook diverse ecologisch verantwoorde oplossingen tegen ziekten en plagen. Denk hierbij onder andere aan de zes meest voorkomende tuinplagen: slakken, mieren, luizen, larven taxuskever, engerlingen en emelten. U bestrijdt deze eenvoudig en effectief zelf door het inzetten van natuurlijke vijanden, waaronder aaltjes (nematoden) en larven van lieveheersbeestjes (adalia). Zo bent u snel van uw tuinprobleem af en ook nog op een natuurvriendelijke manier!

Andere methoden zijn het gebruik van poeder of spray, bijvoorbeeld tegen mieren. Ook handig is de ongedierte & wespenspray van ECOstyle als u veel last heeft van plaaginsecten (pissebedden, vliegen, wespen en zilvervisjes).

Bescherm uw huis & tuin met Ultrasonic Pest Control

Een oplossing nodig tegen ongewenste dieren in en om het huis? Kijk in dat geval eens naar de mogelijkheden die de Ultrasonic Pest Control voor u kan bieden.

De elektrische apparaten uit deze serie verjagen onder meer muizen, ratten, muggen, spinnen, mollen, katten en honden. Iedere verjager is zodanig goed afgestemd op de geluidsfrequentie van een specifieke diersoort, dat dieren de omgeving waarin het apparaat staat het liefst zo snel mogelijk verlaten. De variërende frequentie voorkomt resistentie. Daarnaast geven enkele apparaten, zoals de verjager van muizen & ratten, ook elektromagnetische pulsen af die het ongedierte afschrikken om aan kabels te knagen of er langs te bewegen.

Installeer Ultrasonic Pest Control in de ruimtes die u wilt beschermen. De verjagers zijn te gebruiken als bestrijdingsmiddel en als preventieve maatregel, zowel enkel als in combinatie. Zodra u de stekker in het stopcontact steekt, werkt het systeem direct de klok rond.

Bent u al overtuigd van bovenstaande oplossingen? Wij wel!

Bekijk voor meer informatie de productpagina’s.