Aptus, BAC & CANNA


Plantenvoeding ABC

Het belang van (goede) plantenvoeding wordt soms onderschat. En dat terwijl kwalitatieve voeding de levensduur van uw plant aanzienlijk kan verlengen. Dankzij de voeding gaan planten niet alleen langer mee, maar zien ze er ook mooier uit. De bloemen worden feller van kleur, planten ontwikkelen meer bloemknoppen, het blad is groener en groei wordt gestimuleerd. Bovendien verhoogt plantenvoeding de weerstand.

Zodra de grond waarin uw planten staan uitgeput raakt, vult u de voedingsstoffen aan met plantenvoeding. Hierna bent u verzekerd van uitbundige bloei en een sterke plant die weerbaar is tegen ziektes en plagen.

Bent u al bekend met de merken Aptus, BAC en CANNA? Lees hieronder meer over deze hoogwaardige producenten en welk effect de voedingen kunnen hebben op uw planten.


Aptus plantenvoeding

Plantverzorging van Aptus behoort tot het topsegment in de professionele land- en tuinbouw. De kwalitatieve producten zorgen voor zichtbaar resultaat; Aptus plantvoeding bestaat niet uit basis NPK stoffen, maar is sterk geconcentreerd. Aptus is een goede keuze wanneer u professioneel aan de slag gaat met het kweken van uw eigen gewassen.

Het mooiste van alles is dat de plantenvoeding van Aptus 100% organisch is. Dat wil zeggen dat er geen chemische meststoffen zijn toegevoegd en u dus op een veilige en biologisch verantwoorde manier kunt kweken. Ook niet onbelangrijk: planten zijn beter in staat om actieve stoffen uit natuurlijke bronnen op te nemen dan chemische actieve stoffen.

Aptus combineert per product zoveel mogelijk actieve stoffen om zo een brede werking te garanderen. Ze onderzoeken welke stoffen een stimulerend effect hebben op een specifieke plantfunctie en maken hier vervolgens een passende mix van. Hiermee onderscheiden zij zich van concurrerende producten die vaak slechts één actieve stof bevatten en daarom ook een beperktere werking hebben. Bovendien zijn bij het gebruik van actieve stoffen van hoogwaardige kwaliteit slechts lage doseringen noodzakelijk aangezien deze direct opneembaar zijn.

BAC plantenvoeding

BAC staat voor Biological Actived Cocktail. Zoals de naam al doet vermoeden, richt BAC zich op de biologische teelt. BAC is een specialist op het gebied van plantenvoeding, stimulatoren, plantversterkers en organische mest.

De bloei- en groeivoeding is erop gericht om een maximale opbrengst van zeer goede kwaliteit te waarborgen. Door gebruik te maken van BAC voeding worden de positieve micro-organismen gevoed, zij gaan zich razendsnel vermeerderen en zorgen voor een directe beschikbaarheid van de benodigde elementen voor uw gewas. BAC voeding is speciaal ontwikkeld om aan alle behoeften van uw gewas te voldoen.

Ook voor onervaren kwekers is de biologische productlijn van BAC zeer geschikt, het is zelfs de eenvoudigste kweekmethode. Hierbij is het niet noodzakelijk om de EC-waarden en PH-waarden te meten.


CANNA plantenvoeding

De expertise van CANNA is afkomstig van hun toewijding aan populaire plantensoorten en heeft geleid tot diverse specialisaties. Elke specialisatie heeft een receptuur en/of voedingsschema op maat en wordt onderbouwd met uitgebreide productinformatie, artikelen en onderzoeken. Met als doel: ondersteuning bieden aan de kweker voor een kwalitatief eindresultaat.

Het bijzondere is dat CANNA zowel de ontwikkeling, productie, distributie en service met betrekking tot plantvoeding allemaal zelf doet. Zo houden ze de controle in eigen hand en kunnen ze de kwaliteit waarborgen.

Ook CANNA beschikt over een duurzame voedingslijn, namelijk BIOCANNA. Deze meststoffen zijn 100% natuurlijk, bevatten geen dierlijke restproducten en zijn speciaal ontwikkeld voor de bodemteelt. De samenstelling van het product is volledig afgestemd op de behoeften van de plant. Bijkomend voordeel is dat het product geen dierlijke organismen, zoals influenzavirussen (vogelgriep bijvoorbeeld) kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.